26 de maig 2012

La feina dels polítics

Feia dies que no entrava res, no perquè no tingues coses a dir, sinó perquè l'actualitat va tant de pressa, que a vegades quan has acabat d'escriure, allò ja està superat.

Una vegada més, aquests darrers dies he assistit com espectador a la realitat d'un país que s'enfonsa. Espanya és una ombra de país. Només hem de veure com està dirigida i el que els està passant. L'afer Bankia només és una mostra més del descontrol i l'amiguisme que sempre ha presidit l'economia del "pelotazo".

A la mala gestió econòmica, hi he d'afegir l'agror històrica dels dirigents espanyols contra tot el que fa una olor diferent al que és seu: sempre amb declaracions racistes, amb declaracions contra els que som d'un altre país, fins i tot en l'esport, no han parat de criticar el Barça fins que el Madrid ha guanyat, legítimament, una lliga. Han parat perquè per ells, la situació ha tornat a la normalitat. Com farien si els immigrants marxessin tots, o si els catalans i els bascos ens pleguéssim a les seves demandes.

Però no, companys, això no serà així. Aquesta vegada va de debò. Més que mai, quantes més declaracions facin des d'Espanya, millor ens ho posen per demostrar que nosaltres som diferents. Som un altre país. I nosaltres som treballadors, discrets i integradors. Qualitats que no trobaríem entre les primeres a la majoria dels nostres veïns.

I si encara hi ha polítics nostres que no ho veuen així, que s'ho facin mirar, perquè la seva feina és conduir la voluntat del poble. I el que volen és conduir el poble a la seva voluntat. Però ens hem fet grans i tenim estudis.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys