10 de gener 2009

Et donaré la terra


Dades del llibre
Títol del llibre: Et donaré la terra
Autor: Chufo Lloréns
Traducció de Carme Geronès
Novel·la històrica
Editorial Rosa dels Vents
723 pàgines


Síntesi del llibre
Barcelona, any 1052. Martí Barbany té dinou anys quan arriba a la ciutat comtal fugint de la pobresa de l'Empordà (Empúries) i queda enlluernat per una aglomeració molt més gran del que mai havia vist, la qual és per ell un lloc ple d'oportunitats. Inicia un camí sembrat d'obstacles, però gràcies a un inesperat llegat i la seva habilitat en els negocis, s'enriqueix i arriba a convertir-se en un personatge prominnt, i alhora envejat. No obstant això, la fortuna no sempre li farà costat i l'amor i la tragèdia també tindran un paper en la seva vida.

La història d'en Marti s'enllaça amb la del comte de Barcelona, Ramon Berenguer I, els amors adúlters del qual amb Almodis de la Marca, comtessa de Tolosa, l'enfronten amb els comtats veïns i amb el mateix Papa, cosa que fa perillar la pau a la ciutat comtal.


Comentari del llibre
És un bon llibre, entretingut i de fàcil lectura. A més ens apropa al coneixement de la història del regnat del comte Ramon Berenguer I, que ja està bé que ens anem aprenent la nostra història.

Al principi, mentre situa els personatges tant els inventats com els reals, és una mica pesat, però quan vaig llegir els comentaris de l'autor ho vaig entendre. Eren uns capítols afegits quan la història ja estava acabada.

No arriba al nivell de l'Església del mar, perquè com en Messi, és difícil d'igualar. El que puc dir és que és un bon llibre que val la pena llegir. Això sí, recomano que entre l'un i l'altre deixeu passar uns mesos, perquè sino les comparacions són inevitables i tampoc és això.

La meva puntuació és de 73 punts sobre 100.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys