01 de novembre 2010

Estudi sobre ocupació pública


A principis del mes d'octubre, la patronal PIMEC va publica el seu estudi sobre l'ocupació pública en una fase de crisi econòmica. No escriure gaire res perquè en el mateix estudi queda tot dit. Només tres apunts:

1. Catalunya és la comunitat autònoma amb menys funcionaris per cada mil habitants, en oposició a Extremadura que és la comunitat amb més funcionaris. Això em fa pensar en allò de "cornuts i pagar el beure", en què tan sovint hi penso.

2. L'increment més alt de funcionaris a Catalunya es produeixen a les forces de seguretat (desplegament de Mossos), conselleries i els seus organismes autònoms (?) i la docència no universitaria (augment del nombre d'escoles).

3. Per contra es produeix un descens en el nombre de funcionaris universitaris (?).

No comento res, només deixo aquestes dades aquí perquè em penso que aquest no és el camí correcte per sortir de la crisi.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, Doncs jo t'agrairia que sí que comentessis alguna cosa respecte aquestes dades perquè no acabo d'entendre on vols anar a parar. En funció de la ideologia es poden [mal]interpretar de moltes maneres: en clau nacionalista són una cosa, en clau liberal són una altra, en clau "tripartita" una altra de ben diferent.
Gràcies.

Josep M. Marcé i Company ha dit...

1. Que a Catalunya hi hagi, comparativament menys funcionaris que a la resta d'autonomies és una bona dada perquè sóc de l'opinió que el sector públic ha de ser prim, i s'ha de recolzar en la gestió privada, gairebé sempre més eficient. Però el control de l'administració és molt important.
2. Quant al desplegament de Mossos, res a dir, però que un dels increments més alts sigui de les conselleries i els seus organismes autònoms, aquí ja hi ha més a opinar. L'increment de personal no productiu és el gran error de qualsevol govern, encara que sigui en període de no-crisi.
3. El descens del nombre de funcionaris universitaris és la pitjor notícia. Crec que la formació ha de ser un dels pilars de la nostra competitivitat. No podem competir per preu i per tant hem de fer-ho per qualitat. I la qualitat surt de les universitats o de les escoles politècniques.

Anònim ha dit...

gràcies per l'aclariment
amb ell, l'article s'ha vist enriquit

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys