04 de desembre 2010

El caos aeri a l'Estat Espanyol

La notícia d'aquest cap de setmana ha estat el caos aeri a tot Espanya provocat per la vaga encoberta, o no tant encoberta,dels controladors aeris. Aquests senyors, a conseqüència de la postura del govern de no acceptar les seves propostes, han efectuat un abandonament massiu dels seus llocs de treball, al·legant en alguns casos malaltia, en d'altres sense al·legar res.

Més que posicionar-me a favor o en contra de les seves reivindicacions, crec que aquestes queden totalment desvirtuades a partir del moment que aprofiten aquest pont festiu per realitzar-les i a més en la forma en què ho han fet. Conec la postura xulesca del Ministre Blanco que en els seus cercles més propers havia comentat que "posaria ferms tots aquests controladors", mesos abans del succés present. Res més enllà de la realitat perquè les forces armades han pres el control de la situació i, segons han comentat determinats periodistes, a l'aeroport de Palma de Mallorca, fins i tot han amenaçat a punta de pistola els controladors per tal que es disposessin a efectuar la seva feina.

Tal com està el país, amb una crisi gravíssima estic totalment en desacord en aquest tipus de protestes i sobretot deixant tanta gent abandonada en els aeroports en unes dates especials que la majoria volien aprofitar per fer visites familiars. No hi ha dret en la forma, i espero que més d'un d'aquests controladors hagi comès l'error de la seva vida. Un col·lectiu que disposa d'unes condicions laborals extraordinàries no pot posar un país al caos més absolut. Suposo que en uns quants dies sabrem totes les qüestions relacionades amb aquesta història, però a molts ens sembla una desmesura l'actitud dels "vaguistes".

També n'hi ha que critiquen la decisió del govern de militaritzar el servei, és a dir, de declarar l'estat d'alerta i per tant les forces armades prenen el control dels aeroports. A mi em sembla una decisió contundent i encertada. Només de veure el caos que es pot generar pel cessament absolut de l'activitat aèria al país, això ja ho justifica.

Penso que hi ha determinats serveis públics bàsics en la prestació dels quals el govern concernit n'és el responsable, per la qual cosa no es pot perdre el temps en pensar-se massa la decisió a prendre. Ja veurem com deriva aquesta situació.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys