21 de març 2009

Motí al Bounty


Dades del llibre
Títol del llibre: Motí al Bounty
Autor: John Boyne
Traducció: Jordi Cussà
Novel·la d'aventures
Editorial Empúries
506 pàgines


Síntesi del llibre
Narra les aventures i desventures de John Jacob Turnstile, un jove orfe de catorze anys que sobreviu a base d'escurar les butxaques dels altres i buscar-se seriosos problemes amb la llei. Quan és a punt d'entrar a la presó, però, una oferta temptadora i arriscada fa que se n'allunyi: el capità d'un vaixell a punt de salpar en una missió molt important s'ha quedat sense criat. Així serà com Turnstile, un encantador i desvergonyit antiheroi amb el cor d'or i la paraula àgil, s'embarcarà al Bounty cap a unes terres llunyanes i un futur incert.


Comentari del llibre
Molt bon llibre. Basat en una història real, ara en interpretació nova, tal i com ho diu al mateix llibre, és una novel·la absorbent. Narra la convivència a bord d'un barco en una missió mercantil, que intenta sense èxit creuar el Cap d'Hornos per anar a Tahití i ha de fer marxa enrera per fer-ho creuant el Cap de Bona Esperança. La missió es tracta de portar esqueixos de l'arbre del pa a Indonèssia i d'allà a Anglaterra. Una aventura de dos anys on apareixen les capacitats i incapacitats del capità per mantenir l'ordre durant el trajecte i en els períodes on el vaixell està amarrat. Les aventures succeeixen als volts del 1789, on encara hi havia una part del món per descobrir i qui s'embarcava en la majoria de vegades era per fugir endavant, com és el cas del narrador.

El llenguatge és fresc i àgil. Molt agradable de llegir. Em feia mandra posar-m'hi perquè la història és prou coneguda, sobretot per la pel·lícula protagonitzada per Marlon Brando. Però no m'ha decebut gens.

La meva puntuació és de 81 punts sobre 100.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys