01 de gener 2011

Anuari econòmic de "la Caixa" 2010

“La Caixa” té un anuari econòmic al qual podeu accedir clicant aquí. D'aquest anuari n'he fet una extracció de dades, les primeres per comparar l'evolució de les dades de Figueres amb les de Girona, Olot, Blanes, Lloret i Salt, pel nombre de població i pel pes que tenen dintre del seu espai comarcal. Aquest document també el podeu veure en aquest enllaç.

Anàlisi per municipis
  1. Població. Aquests augments de població no s'han produit gaire vegades a la nostra història i menys en el cas de Figueres on la població d'espanyols s'ha reduit. Veient el percentatge d'immigrants (aproximadament 30%) hem de tenir molt present la integració d'aquesta població: “O ens integrem o ens desintegrem”.
  2. Atur. Aquest aspecte ha colpit especialment les poblacions on l'augment de la població estrangera ha estat més elevada.
  3. Quota de mercat. Cal remarca la pèrdua de quota d'Olot i el guany espectacular a Blanes i Lloret. En conjunt les comarques de Girona quanyen quota de mercat.
  4. Variació de vehicles a motor. No ho he tingut en compte.
  5. Oficines bancàries. No ho he tingut en compte.
  6. Nombre d'activitats industrials. Aquest important increment de l'activitat industrial, molt concentrat en la construcció ha provocat que la crisi del sector ha colpejat especialment Figueres. Hem posat tots els ous a la mateixa cistella.
  7. Nombre d'activitats comercials. Molt important el creixement de figueres i Blanes i els minoristes al mateix Blanes i a Salt.
  8. Superfícies m2. No s'aprecien dades remarcables.
  9. Índexs. Cal analitzar la pèrdua d'activitat econòmica a Figueres i sobretot a Girona.
Anàlisi per comunitats autònomes

Hi ha una sèrie de dades conegudes, o comentades per tothom a Catalunya. Però amb números a la mà, ja és escandalós.

Catalunya és el motor de l'Estat Espanyol. Tenim una quota de mercat paral·lela a Andalusia, amb un milió menys d'habitants. I això que les transferències internes els fan augmentar quota de mercat i a nosaltres ens la fan disminuir. I ens diuen que no som solidaris!

I quan comparem amb el País Basc, anem amb compte. Perquè quadripliquem la seva quota de mercat, tripliquem els índexs d'activitat econòmica i d'activitat comercial i dupliquem l'índex d'activitat industrial. Quant a l'activitat industrial dupliquem el de Madrid, la Comunitat Valenciana i Andalusia.

Com podem pretendre la independència. Amb aquests números, si marxem Espanya deuria quedar a l'alçada de Xipre o de Bulgària.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys